Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-procurorul Parchetului Botoşani, REŢINUT de DNA. Ce învinuiri i se aduc

www.botosaneanul.ro
Raluca Stăncescu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 iulie 2017, a doi inculpaţi. Potrivit unui comunicat al DNA, Raluca Stăncescu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost reținută pentru săvârşirea infracţiunilor de  şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, potrivit Botoşani News.

Citeşte şi: SURPRIZĂ de proporţii într-un proiect al Ministerului Transporturilor. Autostrada Sibiu-Piteşti, preţ DUBLU faţă de Master Plan

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, joi dimineață, percheziții în biroul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Raluca Stăncescu, dar și la locuința acesteia din municipiul Botoșani.

Stăncescu a fost ridicată de procurori de la domiciliu și, împreună cu aceștia, au mers la sediul Parchetului, pentru ca prim-procurorul să asiste la percheziție.

Cercetările au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, de serviciu, contra libertății persoanei, contra înfăptuirii justiției, săvârșite în perioada 2015-2016, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

Au fost efectuate percheziții domiciliare în șapte locații situate în municipiul Botoșani, din care patru sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au avut loc în biroul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunal, dar și în trei birouri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

Citeşte şi: Traian Băsescu, replică DURĂ în scandalul dintre DNA şi procurorul Iorga-Moraru. 'Atitudine de şef de instituţie GĂINAR' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.