Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: 'Singurul beneficiu pe care îl vrem este independența sistemului judiciar'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Viorel Gabriel Teliceanu, a declarat luni, că afirmaţiile fostului ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc că unii dintre procurorii şi judecătorii care protestează nu ştiu de ce se află în stradă sunt "de-a dreptul jignitoare", manifestanţii dorind independenţa sistemului judiciar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

"O primă chestiune, cea ridicată de fostul ministrul al Justiţiei Cazanciuc, pe care l-am auzit spunând că noi nu ştim de ce protestăm. Să fim foarte clari, noi ştim foarte bine din ce motiv protestăm. Am şi aici lângă mine această ordonanţă de urgenţă, am citit-o toţi foarte bine, am dezbătut-o, astfel încât nu cred că trebuie să se pună vreun semn de întrebare asupra faptului că noi nu ştim cu privire la ce protestăm. De altfel, am aici CV-ul domnului Cazanciuc, care în trei ani de zile a ajuns direct de la Parchetul de pe lângă Judecătorie la Parchetul General, fără a parcurge celelalte etape. Şi spun acest lucru pentru că cumva se încearcă acreditarea ideii că nouă ne sunt eliminate beneficii, inclusiv de promovare în carieră şi atunci din acest motiv protestăm. Nu. Prin această ordonanţă de urgenţă nici nu primim beneficii, nici nu ne sunt eliminate beneficii, decât dacă putem să apreciem că independenţa sistemului judiciar este un beneficiu, atunci, da, acesta este beneficiul pe care noi dorim să-l obţinem", a spus Teliceanu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat, totodată, că procurorii şi judecătorii protestatari sunt cei care au susţinut examene "grele" privind activitatea pe care o desfăşoară.

"Cei care protestează acum sunt cei care au dat examene grele de admitere în profesie, de promovare în funcţiile de conducere şi de execuţie, astfel că mi se pare de-a dreptul jignitor ca cineva, fost ministru al Justiţiei, să ne spună că nu ştim de ce protestăm", a afirmat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.