Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ceremonie de omagiu în Cuba în memoria lui Fidel Castro

twitter.com
Fidel Castro

Prima ceremonie de omagiu în memoria lui Fidel Castro a început luni dimineaţă la Havana, unde mii de persoane au stat la coadă pentru a defila prin faţa portretelor alb-negru ale părintelui Revoluţiei cubaneze, decedat vineri la 90 de ani, relatează AFP. Punctul de pornire a fost dat de 21 de salve de tun trase din fortul situat în zona Golfului Havana, deschizând o săptămână de omagii ce va culmina cu funeralii duminică.

Sute de mii de persoane sunt aşteptate în Piaţa Revoluţiei din Havana, o vastă esplanadă de 72.000 m2 unde a răsunat adesea vocea lui Fidel Castro în timpul discursurilor sale furtunoase şi interminabile. Contrar aşteptărilor, urna conţinând cenuşa fostului preşedinte cubanez nu a fost prezentată publicului, conform Agerpres. După două zile de omagii în capitală, cenuşa lui Fidel Castro va fi transferată de la Havana la Santiago de Cuba (sud-est), într-o procesiune ce va parcurge pe o distanţă de o mie de kilometri 13 din cele 15 provincii cubaneze de miercuri până sâmbătă, cu mobilizarea probabilă a milioane de persoane.

Punctul culminant al celebrărilor, funeraliile lui "El Comandante" vor avea loc duminică la Santiago, leagănul Revoluţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.