DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Reacție FULGER! UNSAR: Am luat act de decizia Consiliului Concurenţei şi ne menţinem dreptul de a o contesta în instanţă

romanialibera.ro
bani depozite

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a anunţat, marţi, că a luat act de decizia Consiliului Concurenţei, privind sancţiunile aplicate, şi îşi menţine dreptul de a o contesta în instanţă. Totodată, şi UNIQA Asigurări a anunţat că va contesta decizia autorităţii.

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că a sancţionat nouă asigurători şi UNSAR cu 246,74 milioane de lei (53,05 milioane de euro) pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA), scrie News.ro.

Autoritatea a amendat Allianz - Ţiriac Asigurări cu 43,44 milioane de lei, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group (36,97 milioane de lei), Societatea Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări (22,04 milioane de lei), Carpatica Asig (26,86 milioane de lei), Euroins România Asigurare-Reasigurare (6,35 milioane de lei), Generali România Asigurare Reasigurare (21,45 milioane de lei), Groupama Asigurări (35,38 milioane de lei), Omniasig Vienna Insurance Group (40,53 milioane de lei), Uniqa Asigurări (13,57 milioane de lei) şi UNSAR (160.436 lei).

În cadrul investigaţiei demarate de Consiliul Concurenţei, Euroins a recunoscut în integralitate fapta anticoncurenţială şi a furnizat, în cadrul procedurii de clemenţă, o serie de documente şi informaţii ce au avut o contribuţie semnificativă la probarea acesteia şi, ca urmare, a beneficiat de o reducere a amenzii.

UNSAR consideră că, prin activitatea desfăşurată pentru a-şi atinge scopul pentru care a fost înfiinţată, nu a participat la săvârşirea unei fapte anticoncurenţiale.

”În contextul recentei investigaţii a Consiliului Concurenţei, dorim să transmitem că am luat act de decizia acestei autorităţi şi că ne menţinem dreptul de a o contesta în instanţă, considerând conduita noastră pe deplin conformă cu normele de concurenţă. În acest context, subliniem că suntem o organizaţie cu o experienţă de aproape 25 de ani în domeniul asigurărilor şi că rămânem conectaţi la evoluţiile rapide ale societăţii în care activăm, având în centrul acţiunilor noastre consumatorul şi industria, deopotrivă”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

UNSAR a subliniat că a iniţiat, încă din anul 2015, un amplu proces de reorganizare şi a demarat un proiect pentru creşterea gradului de transparenţă a industriei locale de asigurări.

”Continuăm astfel demersurile noastre de consolidare a organizaţiei şi lansăm un proiect de raportare prin care vom creşte gradul de transparenţă a industriei de profil în beneficiul consumatorilor, publicând rezultate privind indicatorii cheie agregaţi specifici pieţei. Prin astfel de proiecte, dorim să fim şi mai clari în ceea ce priveşte angajamentul nostru atât faţă de respectarea legislaţiei în vigoare, cât şi faţă de consumatori”, precizează reprezentanţii UNSAR.

Tot marţi, UNIQA Asigurări a anunţat că luat la cunoştinţă informaţiile cuprinse în raportul transmis de Consiliul Concurenţei, ca rezultat al investigaţiei privind creşterea preţurilor RCA în perioada 2012 – 2016, precum şi decizia autorităţii, prin care compania este sancţionată cu 2,9 milioane euro.

”Subliniem faptul că, prin activităţile întreprinse, compania a acţionat numai în conformitate cucondiţiile legii precum şi în conformitate cu interesele clienţilor săi, iar UNIQA Asigurări va contesta decizia, considerând acuzaţiile ca fiind nefondate. Compania îşi asigură clienţii că, în perioada 2012 - 2016, politica sa de tarifare RCA a fost bazată exclusiv pe strategia independentă de afaceri a companiei, pe studii actuariale complexe, date istorice legate de daunalitatea pe segmente de risc şi expertiză tehnică specifică”, se arată în comunicat.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere .

În această perioadă, pe segmentul de RCA, UNIQA Asigurări susţine că a înregistrat constant pierderi însemnate, uneori aproape de dublul mediei pieţei.

”În majoritatea anilor din perioada respectivă, daunele plătite pe acest segment au depăşit încasările din RCA, UNIQA Asigurări primind în mod constant infuzii de capital din partea acţionariatului său pentru a acoperi aceste pierderi”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.