DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primă de instalare de 5 salarii minime pentru profesorii din zone defavorizate: Măsurile de care PNL ține cu dinții în Legile Educației (Surse)

Radu Pop
PNL
PNL sigla

PNL insistă în coaliția de guvernare ca anumite prevederi din legile educației să rămână așa cum au fost formulate în propunerile actualului ministru Ligia Deca.

Printre acestea:

- Bugetul pentru burse se triplează și va crește numărul beneficiarilor.

- „Masa caldă” din școli devine „Masa Sănătoasă” și de acest program vor avea partea 1 milion de copii.

- Vor exista calificări pentru fiecare profil, inclusiv cele teoretice, recunoscute/acceptate pe piața muncii.

- Personalul didactic din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu 5 salarii minime brute pe țară, cu condiția asumării unei perioade minime de 5 ani școlari.

- Învățământul în sistem dual este extins în învățământul postliceal și universitar.

- Angajatorii care înființează unități de educație timpurie (0-6 ani), destinate copiilor propriilor angajați, pot beneficia de facilități. De exemplu, angajatorul poate opta pentru deducerea parțială din obligațiile ce îi revin ca plată la bugetul de stat.

- Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, poate organiza unități de învățământ de tip „scoală românească din afara granițelor țării”, cu predare în limba română.

- Se introduc zonele prioritare de educație pentru reducerea diferențelor privind accesul, participarea și rezultatele școlare ale elevilor aflați în risc de excluziune socială.

- Învățământul dual poate fi continuat în cadrul universităților, care pot constitui consorții pentru a oferi o educație de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.