Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima donație românească de artă expusă permanent în holul principal al UNESCO, inaugurată

unesco

Tapiseria „Îngeri și avioane”, semnată de artistul Mircea Cantor, prima donație românească de artă expusă permanent în holul principal al UNESCO, a fost inaugurată marți.

Tapiseria „Îngeri și avioane”, semnată de artistul Mircea Cantor, prima donație românească de artă expusă permanent în holul principal al UNESCO, a fost inaugurată astăzi în prezența șefului Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, a reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe și UNESCO, a membrilor cercurilor cultural-artistice franceze și ai comunității românești din Franța, conform Mediafax.

Invitat special al ceremoniei de inaugurare a fost artistul plastic Mircea Cantor.

România a făcut această donație către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) în contextul marcării a 65 de ani de la aderarea țării noastre la această emblematică organizație.

Tapiseria „Îngeri și avioane”, având la bază tehnicile tradiționale de realizare a scoarței, element înscris în Lista Patrimoniul Imaterial al UNESCO din 2016, va fi expusă alături de opere emblematice ale artei contemporane mondiale, precum „Căderea lui Icar” a lui Pablo Picasso sau „Omul care merge” al lui Alberto Giacometti.

„Donația României pentru UNESCO este semn al aprecierii și recunoașterii rolului acestei puternice organizații în promovarea înțelegerii, cooperării și în păstrarea valorilor umanității. Reafirm angajamentul țării noastre față de valorile și obiectivele acestei organizații, precum și disponibilitatea noastră de a continua să lucrăm îndeaproape. Împreună promovăm multilateralismul și contribuim la construirea unui viitor sustenabil pentru generațiile viitoare”, a afirmat șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, a menționat că această donație este „expresie a atașamentului României față de valorile multilateralismului, concretizată inclusiv în creșterea profilului său în cadrul UNESCO”.

La rândul său, delegatul permanent al României pe lângă UNESCO, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar Simona-Mirela Miculescu, a afirmat că opera de artă românească expusă la sediul organizației „va vorbi lumii despre pace, dar și despre simbioza artei moderne cu cea tradițională”.

În intervenția sa, directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a mulțumit țării noastre și a remarcat faptul că opera de artă românească reprezintă „angajamentul comun al UNESCO și al României de a susține creația artistică și de a păstra valorile tradiționale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.