Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima farmacie socială din ţară a trimis medicamente de peste 200.000 lei spitalelor ucrainene

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam import medicamente

Prima farmacie cu statut de întreprindere socială din România, care funcţionează la Sângeorgiu de Mureş, a anunţat vineri că a reuşit să trimită trei transporturi de medicamente în spitalele din Cernăuţi, Kiev şi Mariupol, în valoare de peste 200.000 lei, dar că e nevoie în continuare de resurse financiare pentru susţinerea acţiunii umanitare.

"Este nevoie în continuare de resurse, dintre care cele mai eficiente sunt donaţiile în bani, pentru că pot fi uşor convertite în medicamente sau alimente de maximă necesitate. Firmele sau persoanele juridice primesc şi achită o factură cu produsele aflate pe listele de maximă urgenţă. Produsele rămân în custodie şi pleacă cu primul transport la spitalul din Ucraina. Am reuşit până în prezent să trimitem medicamente direct în spitalele din Ucraina de peste 200.000 lei prin trei transporturi. În doar 48 de ore de la primirea listei cu medicamente urgente, acestea au ajuns în Cernăuţi şi apoi în Kiev şi Mariupol. În data de 15.03.2022 am trimis un transport, în care alături de un generator şi medicamente urgenţe au fost livrate şi o tonă de făină şi drojdie. Trebuie să ştiţi că Spitalul Angelia din Cernăuţi, cu care suntem în legătură, tratează rănile, bolile dar şi foamea. În fiecare zi acest spital transportă în Kiev peste 1000 de kilograme de pâine şi se întoarce zilnic în Cernăuţi cu refugiaţi", a declarat managerul Farmaciei Sociale, Marius Dumitrescu, informează Agerpres.

Potrivit lui Dumitrescu, oamenii nu trebuie decât să completeze un formular de pe site-ul Farmaciei Sociale pe care să înscrie suma pe care o donează, după care primesc factura pe e-mail.

Farmacia Socială este o unitate independentă care nu primeşte subvenţii sau fonduri europene de la nicio instituţie, a obţinut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.