Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima femeie din Europa comandant al ISS a răspuns întrebărilor despre ştiinţă adresate de tinere fete

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

Prima femeie din Europa comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), astronauta italiană Samantha Cristoforetti, a răspuns întrebărilor unor tinere fete, având alături o păpuşă Barbie în costum de astronaut, informează Reuters.

Cristoforetti a descris o parte dintre experimentele realizate la bordul ISS şi a răspuns întrebărilor a cinci fete cu vârste între 8 şi 11 ani din diverse locuri din Europa. Cristoforetti a vorbit plutind în imponderabilitate având alături o păpuşă Barbie în costum de astronaut, potrivit Agerpres.

Întrebată care este motivul pentru care a dorit să devină astronaută, Cristoforetti, în vârstă de 45 de ani, a spus: ''În copilărie, eram fascinată de ideea de a zbura în spaţiu, de sentimentul aventurii şi al explorării''.

''Apoi am devenit interesată de ştiinţă şi de tehnologie; mi-a plăcut foarte mult să zbor aşa că am devenit pilot. Iar faptul de a fi astronaut aduce cumva laolaltă toate pasiunile şi interesele mele'', a spus ea.

Conversaţia video, din care luni au fost date publicităţii mai multe fragmente, face parte dintr-un proiect menit să inspire tinerele fete pentru a începe cariere în STEM - ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică - şi marchează totodată Săptămâna Mondială a Spaţiului, care începe marţi.

Iniţiativa a fost organizată de Inspiring Girls International, o organizaţie caritabilă care pune în legătură tinere fete cu profesionişti din diferite domenii.

Mattel Inc a realizat o păpuşă Barbie care o înfăţişează pe Cristoforetti în 2019 şi a lansat-o pe piaţă în 2021. Compania a donat o parte din profituri organizaţiei Women in Aerospace Europe.

Prima păpuşă Barbie îmbrăcată în astronaut a fost lansată în 1965 şi a purtat ţinutele participanţilor la misiunea Mercury din anii 1960, care a dus primul american pe orbită şi a deschis calea unor viitoare misiuni spaţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.