Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ieșire publică a lui Klaus Iohannis, după publicarea motivării CCR: Ce a spus la conferința cu președintele Poloniei - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă ieșire publică, după ce CCR a publicat motivarea deciziei de impunere a revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. În Polonia, președintele a discutat, joi, cu omologul său polonez, Andrzej Duda, despre summitul Iniţiativei celor Trei Mări care va fi organizat în septembrie la Bucureşti.

"Ambiţia mea şi a echipei mele este ca acest summit să aducă rezultate palpabile, să intrăm pe proiecte palpabile", a afirmat Klaus Iohannis, în conferinţa comună cu Andrzej Duda.

Citește și: Dezastru pentru H&M! Retailerul de îmbrăcăminte, obligat să se conformeze! Plângeri pe bandă rulantă

Şeful statului l-a informat pe omologul polonez în legătură cu stadiul pregătirilor summitului de la Bucureşti. El a indicat că se doreşte ca acest format că fie şi unul de tip economic.

"Dorim să implicăm efectiv investitorii într-un format de tip economic. Aceste lucruri vor genera o nouă dinamică", a spus Iohannis.

Citește și: ANAF a publicat lista „RUȘINII”! Vezi dacă te regăsești pe ea

Şeful statului a subliniat relaţia extraordinar de bună cu Polonia. "Apărarea începe de acasă, iar împărţirea sarcinilor trebuie să meargă până la împărţirea sarcinilor financiare", a afirmat Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, subliniind că încă de anul trecut România a alocat 2% din PIB pentru chestiuni de apărare şi că mari proiecte de înzestrare au fost deja demarate.

El a afirmat că aşteaptă ca Summitul NATO de la Bruxelles să reconfirme solidaritatea şi unitatea ţărilor aliate, soliditatea şi caracterul esenţial al legăturii transatlantice, precum şi să reflecte adecvat complementaritatea eforturilor NATO şi ale UE în domenii de interes comun pentru securitatea membrilor.

Citește și: Aceasta este „cheia” succesului gigantului Carrefour pe piața locală! Cum și-a dublat colosul francez vânzările .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.