Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ieșire internațională a premierului Viorica Dăncilă plină de poticneli, incertitudine și greșeli. Cum ia România `PREȘEDENȚIA UE din 2018`

Viorica Dăncilă Donald Tusk Dăncilă Tusk

Prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, a plecat în prima ei vizită externă. A luat drumul Bruxelles-ului pe care îl cunoaște foarte bine. Are programate întâlniri cu mărimile UE - deja le-a bifat pe cele cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Nu a fost ocolit comisarul român Corina Crețu. Astăzi vine insă importanta întâlnire cu președintele executivului european, Jean-Claude Juncker.

Victor Ponta și Daniel Constantin au dat LOVITURA cu Pro România

Ce a surprins pe toată lumea și la București și la Bruxelles e felul în care premierul a ales să își facă vizita. Cu alai mare de presă și consilieri, dar fără nici un alt oficial care să îi întărească prezența în fața șefilor UE. A ales să îi lase la București pe toți cei 4 membri ai Executivului care au atribuții în politica externă și comunitară - începând de la vicepremierul Ana Birchall, responsabilă de parteneriatele strategice ale României,  la ministrul de externe Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu sau ministrul delegat pentru Absorbția Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Toți aceștia au fost lăsați la București pentru a nu pune în umbră premierul.

În aceste condiții s-a văzut stânjeneala cu care premierul a stat față în față cu oficialii europeni. Emoțiile au năpădit-o și în declarațiile publice de ieri în loc de ”Președinția României din 2019” a ieșit ”Președenția României din 2018” și alte câteva stângăcii care ar fi putut fi evitate având alături oameni care se ocupă zi de zi cu această tematică.

Ținând cont de disputele puternice din țară și semnalele puternice trase dinspre instituțiile europene era de așteptat ca în delegația guvernamentală să fie prezent măcar ministrul Justiției, Tudorel Toader. Și el a fost lăsat la București... în condițiile în care acum cu premierul de față era momentul perfect pentru a le da asigurări oficialilor europeni că România nu va derapa de la principiile statului de drept.

În fine... nici pe partea economică lucrurile nu stau mai bine. Și ministrul responsabil cu absorbția Fondurilor europene, ministrul delegat Rovana Plumb, a fost lăsată și ea acasă. Asta în condițiile în care la acest capitol cu toate eforturile actualului titular al acestui portofoliu lucrurile stau catastrofal încă.

Așa stând lucrurile vizita efectuată și care se află încă abia la mijlocul ei nu se anunță prea bună. Pare doar o bifare forțată a unor întâlniri care ar trebui făcute de ochii lumii și nu are nimic care să aducă un plus de valoare în relația România - UE. Iar dacă informațiile pe surse potrivit cărora nici măcar președintele României nu a fost informat cu privire la vizită și obiectivele ei, atunci opinia potrivit căreia vizita este pe cale să fie una fără nici un rezultat prinde contur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.