Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima intervenție neurochirurgicală cu un microscop de 300.000 de euro, la Spitalul Județean Bihor

facebook.com
spital

O echipă de medici condusă de neurochirurgul Alin Blaga a efectuat vineri, 17 februarie, prima operație cu microscopul operator, aparat de ultimă generație achiziționat recent de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, a anunțat luni Primăria Oradea.

'Acest aparat, achiziționat în luna ianuarie a acestui an și care a ajuns la noi pe 1 februarie, va fi folosit în 85% din intervențiile neurochirurgicale care se desfășoară în spital, fiindu-ne de foarte mare ajutor, întrucât permite lărgirea în siguranță a spectrului de noi patologii abordate. Un astfel de aparat trebuie să intre în dotarea de bază a oricărei săli de operații de neurochirurgie', a declarat, în comunicatul primăriei, Alin Blaga, medic specialist neurochirurg la Spitalul Clinic Județean. Potrivit primăriei, microscopul performant, ce va crește siguranța operațiilor la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean, a costat peste 300.000 de euro și este unicat în județul Bihor. Microscopul a fost produs de firma Zeiss, fiind un model Pentero 900, considerat vârf de gamă, conform Agerpres.

Practic, acest microscop mărește câmpul operator, fiind de un real ajutor medicilor care realizează intervenții chirurgicale delicate. Microscopul operator dedicat neurochirurgiei are capacitatea de a mări de până la 14 ori, față de vechea aparatură, care permitea mărirea de numai trei ori. Aparatul se folosește la operațiile ce vizează tumori cerebrale, morfologii vasculare cerebrale, dar și în patologii spinale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.