Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima jurnalistă care a anunţat izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a murit la 105 ani

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Clare Hollingworth, jurnalista din Marea Britanie care a anunţat prima ştirea despre invazia Germaniei în Polonia, în august 1939, care a dus la declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat la Hong Kong, la vârsta de 105 ani, potrivit informaţiilor oferite marţi de familia sa, citate de DPA. ''Suntem întristaţi să anunţăm că, după o ilustră carieră ce s-a întins pe durata unui secol de ştiri, aclamata corespondentă de război Clare Hollingworth a decedat în seara aceasta în Hong Kong'', a scris familia sa într-un mesaj publicat pe Facebook adăugând că va fi ulterior publicată o declaraţie mai pe larg.

Hollingworth a făcut istorie cu descoperirea ei cu privire la faptul că Germania urma să invadeze Polonia şi să înceapă al Doilea Război Mondial. Ea a aflat această informaţie istorică la doar o săptămână după ce se angajase în primul său post de jurnalist la cotidianul britanic Daily Telegraph. În vârstă de 27 de ani, Hollingworth a observat tancurile aliniate sub camuflaj la graniţa Germaniei cu Polonia, informează AFP. Ziua următoare, ea a văzut autovehiculele blindate trecând prin dreptul hotelului la care era cazată, în oraşul polonez Katowice.

Hollingworth a realizat materiale de presă din diverse ţări precum Polonia, Germania, Algeria, Israel, India, Vietnam şi China, iar anul trecut a publicat o carte de memorii intitulată ''Of Fortunes and War: Clare Hollingworth, first of the female war correspondents''. De asemenea, jurnalista britanică a fost prima care i-a luat interviu şahului Iranului şi a transmis corespondenţe de presă din Beijing, în timpul căderii preşedintelui Mao, mai arată DPA. Hollingworth a fost membră a Clubului Corespondenţilor Străini (FCC) din Hong Kong. După aflarea veştii triste, Tara Joseph preşedinta FCC, i-a adus un omagiu spunând că jurnalista ''a fost o sursă de inspiraţie extraordinară şi un membru de nepreţuit al clubului", anunţă Agerpres. Clare Hollingworth s-a născut în 1911 în Knighton, Marea Britanie şi nu a avut copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.