Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima lumânare de Advent, simbolizând aşteptarea Crăciunului, va fi aprinsă duminică, 27 noiembrie, la Sfântu Gheorghe

mesageruldecovasna.ro
Prima lumânare de Advent

Piaţa Centrală din municipiul Sfântu Gheorghe va fi decorată şi în acest an cu o uriaşă coroană de brad, pe care se vor afla patru lumânări ce vor fi aprinse succesiv în ultimele patru săptămâni rămase până la Crăciun.

Potrivit autorităţilor locale, prima lumânare de Advent va fi aprinsă duminică, 27 noiembrie, la ora 19.30, de către primarul Antal Arpad, în cadrul unei ceremonii la care sunt aşteptaţi toţi locuitorii oraşului.

" A început perioada pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului, iar una dintre cele mai importante sărbători ale comunităţii din oraşul Sfântu Gheorghe este aprinderea primei lumânări de Advent, care a devenit parte din viaţa oraşului. În 2010 am montat pentru prima dată o coroană uriaşă de Advent, creând o tradiţie de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 13-a oară (...) După binecuvântarea preotului paroh Tako Istvan, primarul Antal Arpad ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent" , se arată într-un comunicat de presă, postat, joi, pe pagina de internet a Primăriei, potrivit Agerpres.

Organizatorii au pregătit un program cultural-artistic, susţinut de elevi şi artişti din Sfântu Gheorghe.

" Va fi servit ceai cald tuturor celor adunaţi, iar copiii vor fi invitaţi să se bucure de turtă dulce. Îi rugăm pe locuitorii oraşului să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sacră. Organizatorii, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură "Kołnya Adam" vor asigura şi în acest an lumânări la faţa locului" , au precizat organizatorii.

O altă coroniţă aproape identică, îmbrăcată în alb şi decorată cu căsuţe în miniatură iluminate în interior, va fi amplasată, ca şi în anii trecuţi, în sensul giratoriu din zona Gării.

" În acest an, oraşul va avea din nou două coroane uriaşe de Advent, cea de-a doua fiind amplasată în sensul giratoriu din zona Gării, astfel încât locuitorii să poată simţi şi trăi momentele de sărbătoare aproape de casă. Coroanele de Advent vor fi împodobite cu ornamentele Oraşului Alb, unul dintre preferatele locuitorilor şi creaţia designerului Bagoly Zsuzsa. Conform tradiţiei, ambele coroane vor fi împletite şi aranjate de către personalul Grădinăriei oraşului şi decorate cu ajutorul angajaţilor Primăriei. Mai multe zone din oraş vor fi împodobite şi în acest an cu lumini festive, urmând ca străzile să fie decorate cu aceleaşi elemente folosite şi în anii precedenţi, iar municipalitatea va contribui la atmosferă cu obişnuitele sale instalaţii publice" , au mai menţionat reprezentanţii Primăriei.

Pentru catolici şi protestanţi Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.