Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima măcelărie vegană din Marea Britanie, inaugurată de Ziua Mondială a Veganilor

https://news.cgtn.com/news/2020-11-01/Where-s-the-meat-UK-s-first-vegan-butcher-launches-V3JbkFju3m/index.html
macelarie vegana

Prima măcelărie vegană din Marea Britanie a fost inaugurată în nordul Londrei, duminică, de Ziua Mondială a Veganilor, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Rudy’s vinde versiuni care nu conţin carne ale unor produse tradiţionale. Pe rafturi se găsesc, între altele, bayconsoysage şi turk’y.

Cererea pentru produse vegane a crescut în ultimii ani în Marea Britanie, tot mai mulţi oameni alegând să renunţe la ingrediente de origine animală, iar alţii au redus cantitatea de carne şi lactate consumată într-o săptămână.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

„Oamenii înţeleg ce anume vindem”, a spus co-fondatorul Matthew Foster. „Totul este făcut să imite carnea. Are gust de carne, are textura cărnii”.

Anul trecut, în Marea Britanie a fost înregistrată o creştere cu 128% în înregistrările mărcilor pentru mâncare vegană. Corporaţii şi firme mici au înregistrat produse precum îngheţată şi prăjituri vegane.

Echipa din spatele măcelăriei vegane a început în 2017 cu un local vegan, iar acum oferă bunuri, inclusiv pachete de cină, care pot fi pregătite acasă. Substitutele sunt realizate din soia şi seitan.

Creşterea cererii pentru produse alimentare alternative a stârnit o dezbatere privind permisiunea restaurantelor şi magazinelor de a eticheta produse ca „burgeri vegetarieni” sau „cârnaţi vegetarieni”, ce pot deruta consumatorii.

Europarlamentarii au decis luna aceasta că interzicerea unor asemenea termeni, susţinută de fermieri, va descuraja consumatorii să treacă la diete bazate pe vegetale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.