Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima misiune cu echipaj uman a capsulei Starliner a fost amânată până în aprilie 2023

blacknews.ro
boeing capsula spatiala CST-100 Starliner

Prima misiune cu echipaj uman a capsulei Starliner aparţinând companiei Boeing a fost amânată din februarie 2023 până în luna aprilie a aceluiaşi an, transmite joi Reuters.

Compania colaborează cu NASA la remedierea unor probleme tehnice constatate în timpul ultimului zbor de test, fără echipaj uman, al navei spaţiale, a precizat joi agenţia spaţială americană, potrivit Agerpres.

Capsula spaţială Starliner a companiei Boeing a efectuat un zbor demonstrativ în luna mai, revenind cu succes pe Pământ după o misiune de patru zile la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) unde a transportat aproximativ 225 de kilograme de marfă şi provizii destinate echipajului din partea NASA, dar şi o încărcătură de peste 130 de kilograme de la Boeing.

Boeing intenţionează să folosească Starliner pentru a transporta în viitor astronauţi către ISS, oferind o alternativă la capsula Crew Dragon a companiei SpaceX.

Starliner este un vehicul spaţial de ultimă generaţie, parţial reutilizabil, constând dintr-o capsulă destinată echipajului şi un modul de service. Capsula va transporta un echipaj format din până la patru membri.

Vehiculul spaţial trebuia iniţial să fie lansat spre ISS în iulie 2021. Misiunea a fost amânată de mai multe ori, în principal din cauza unor probleme tehnice, inclusiv unele defecţiuni constatate la supapele sistemului de propulsie.

Compania americană din industria aviatică şi aerospaţială a dezvoltat şi construit Starliner pentru NASA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.