Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima probă test a anului în vederea Jocurilor de la Tokyo riscă să fie amânată

cercuri olimpice

Prima probă test a anului în vederea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo riscă să fie amânată din cauza restricţiilor de la frontierele Japoniei, anunţă mass-media niponă de miercuri, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Competiţia test de nataţie artistică, prevăzută între 4 şi 7 martie, va servi şi ca turneu de calificare olimpică şi urmează să reunească înotători din zece ţări. Va fi, totodată, prima care va beneficia de măsurile sanitare împotriva Covid-19.

Citește și: BREAKING SURSE Mai mulți cântăreți autohtoni au apelat la FALSIFICATORI -Nu aveau unde cânta în perioada stării de urgență dar introduceau contracte de servicii

Însă desfăşurarea sa ar putea fi amânată până în aprilie sau mai, conform mai multor ziare japoneze, care citează surse apropiate de acest dosar.

Japonia, afectată de o recrudescenţă a pandemiei, a plasat în stare de urgenţă, până la 7 februarie, capitala Tokyo şi alte 10 departamente, interzicând între altele intrarea pe teritoriul său a străinilor nerezidenţi.

Excepţia acordată sportivilor pentru a veni să se antreneze în Japonia, în vederea Jocurilor Olimpice din această vară, a fost suspendată la jumătatea lunii ianuarie.

Citește și: Pedepse de peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea CERUTE de DNA în dosarul campaniei electorale din 2009

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) şi Federaţia japoneză de specialitate au stabilit că aceste restricţii fac foarte dificilă organizarea competiţiei test, afirmă mass-media din arhipelagul nipon.

Niciuna dintre aceste federaţii nu a comentat pentru moment aceste informaţii, în timp ce comitetul de organizare Tokyo-2020 a indicat doar că "nu face comentarii în privinţa zvonurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.