Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Barack Obama după atentatul din Germania

barack obama nato

Barack Obama a avut o primă reacție după atacurile teroriste din Munchen. El a dat asigurări că Germania va primit tot sprijinul de care are nevoie pentru a face față acestei situații.

"Cum se știe, au avut loc mai multe atacuri armate în Germania, dar încă nu știm cu exactitate ce se întâmplă acolo, dar evident inimele noastre sunt alături de cei care au fost răniți. Este încă o situație în desfășurare, iar Germania este unul dintre aliații noștri cei mai apropiați așa că le vor oferi tot suportul de care vor avea nevoie în a face față acestor circumstanțe", a spus Obama.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a adresat vineri seară "un mesaj personal de susţinere" cancelarului german Angela Merkel. Franţa a fost recent ţinta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morţi, aminteşte AFP.

Trei persoane care sunt căutate de poliţie au făcut "cel puţin şase morţi" şi "mai mulţi răniţi" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen. De asemenea, poliţia a anunţat că suspectează un atac terorist şi autorităţile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuinţe.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

Pe de altă parte, revista germană Focus a relatat, fără să citeze surse, că unul dintre atacatori s-a sinucis în apropierea mall-ului atacat. În acelaşi timp, postul de radio bavarez a anunţat că landul Baden-Wurttemberg a sporit prezenţa poliţiei pe străzi şi a trimis forţe speciale pentru a-i ajuta pe colegii din Munchen.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann este în drum spre Munchen, capitala landului Bavaria (sud-estul Germaniei), a transmis DPA, care aminteşte totodată că centrul comercial de lângă stadionul Olympia a fost deschis în 1972, când Munchen a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Mall-ul se află chiar în centrul unei zone rezidenţiale, la două staţii de metrou de stadion.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.