Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a Primăriei Capitalei, după dezvăluirile lui Tolontan: Există un protocol cu FCSB

digi24
gabriela firea

Primăria Capitalei precizează că are în derulare un protocol cu FCSB, prin care clubul paronat de Gigi Becali asigură mentenanța gazonului de pe Arena Națională. Primăria precizează că acest protocol este legal, dar temporar, iar Municipalitatea va desfășura o licitație în acest sens.

Citește și: SCANDAL MONSTRU între Robert Turcescu și Traian Băsescu: Cei doi și-au aruncat vorbe grele la Congresul PMP

„Conform legislației române în vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achiziție publică. Protocolul încheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o soluție temporară pentru soluționarea unei situații punctuale, în ceea ce privește întreținerea gazonului Arenei Naționale”, se arată într-un comuicat la PMB, transmis luni.

Primăria Capitalei mai precizează faptul că, prin acest protocol, nu mai investește bani din bugetul propriu pentru menținerea suprafeței de joc la standard optime de funcționare.

„Astfel, conform protocolului, FCSB plătește în compensarea parțială a chiriei costurile întreținerii și mentenantei suprafeței de joc la standarde optime, conform solicitărilor UEFA. Legat de Compania care execută aceste servicii de întreținere menționăm faptul că PMB nu a avut nicio implicare în decizia FCSB în ceea ce privește alegerea acesteia”, se mai arată în comunicatul PMB.

Pecizările Primăriei vin după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit existența acestui protocol, iar suma pe care PMB o restituie clubului FCSB, din chirie, ar fi de 30.000 de euro.

PMB nu confirmă, dar nici nu neagă această sumă: „În ceea ce privește costurile de întreținere a gazonului menționăm că atașat fiecărei facturi a prestatorului și implicit fiecărei solicitări de compensare sunt atașate situații de lucrări și activități prestate și certificate din punct de vedere calitativ și cantitativ de către reprezentanții ALPAB și PMB”, mai precizează reprezentanții PMB.

Municipalitatea precizează însă că va derula procedurile pentru organizarea unei licitații privind atribuirea unui contract pentru mentenanța gazonului de pe Arena Națională.

„Facem precizarea că Direcția Generală Investiții demarează în perioada imediat următoare o procedură de licitație publică în ceea ce privește serviciile de mentenanță și întreținere suprafață de joc de pe Arena Națională”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.