Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din UE, după solicitarea de URGENȚĂ a Turciei

turcia ue

Turcia a cerut Uniunii Europene să elimine de urgență vizele pentru cetățenii săi în Europa, altfel va rupe acordul și va da drumul fluxului de imigranți. Turcia are înainte un drum lung şi dificil pentru a obţine liberalizarea regimului de vize pentru Uniunea Europeană, iar perspectivele imediate nu sunt strălucite, a declarat marţi ministrul german pentru afaceri europene, Michael Roth, relatează Reuters.

Citește și: DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947

Citește și: Adriana Săftoiu, propunere neașteptată pentru candidații PNL

El a spus, în cadrul unui interviu pentru agenţia de ştiri britanică, că a fost clar încă de la încheierea acordului privind migraţia că eliminarea vizelor de scurtă şedere pentru turci poate avea loc numai după îndeplinirea celor 72 de criterii impuse de UE.


"Turcia are înainte un drum foarte lung şi dificil. Criteriile trebuie îndeplinite şi în prezent situaţia nu arată bine", a spus Roth. 

"Atâta timp cât cele 72 de criterii nu sunt îndeplinite - şi câteva dintre ele sunt încă deschise - nu poate exista liberalizarea vizelor", a adăugat ministrul german. 

În acelaşi timp, Roth a precizat că este important să se menţină canale de comunicare deschise cu Turcia, care va rămâne un partener important dată fiind criza refugiaţilor şi datorită prezenţei a trei milioane de oameni cu origini turce în Germania. 

Ministrul de finanţe Wolfgang Schauble, membru al Uniunii creştin-democrate al Angelei Merkel, a declarat la rândul lui că este important să se continue colaborarea cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a asigura ajutorul lui în gestionarea afluxului din refugiaţi din ţări precum Siria şi Irak. 

"Nu-mi place deloc ce face Erdogan, dar nu sunt de acord că... ar trebui să încheiem cooperarea cu el", a spus Schauble marţi seara, la un eveniment electoral de la Rostock. "Este în interesul nostru să continuăm să lucrăm împreună", a adăugat el. 

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat luni că Turcia ar putea denunţa acordul pentru limitarea fluxului de migranţi spre Europa dacă UE nu va liberaliza regimul vizelor până în octombrie. 

Roth, un membru al Partidului social-democrat partener la guvernare, susţine că Germania va continua să-şi exprime preocupările în privinţa plasării în detenţie de către autorităţile turce a peste 35.000 de oameni după puciul eşuat de la mijlocul lunii trecute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.