Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Donald Trump, după ce Camera Reprezentanţilor a anunțat elabora articolele pentru inculpare: 'Să le fie rușine'

Twitter
Donald Trump

Preşedinţia SUA a anunţat, joi, că aşteaptă un "proces corect" împotriva preşedintelui Donald Trump în Senat, subliniind că politicienilor "democraţi ar trebui să le fie ruşine".

"Preşedintelui (Camerei Reprezentanţilor) Nancy Pelosi şi democraţilor ar trebui să le fie ruşine. Donald Trump nu a făcut nimic altceva decât să conducă ţara, având drept rezultat creşterea economică exponenţială, mai multe locuri de muncă şi o armată mai puternică, pentru a menţiona doar câteva dintre succesele majore. Aşteptăm un proces corect în Senat", a declarat Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, informează mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a cerut joi oficial Congresului să redacteze actul de acuzare în cadrul procedurii de impeachment împotriva preşedintelui Donald Trump.

''Cer astăzi preşedintelui (comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jerry Nadler) să iniţieze redactarea articolelor de punere sub acuzare'', a spus Pelosi. ''Democraţia noastră este în joc (...). Preşedintele nu ne lasă altă opţiune decât să acţionăm, întrucât el încearcă din nou să corupă alegerile în beneficiul său personal'', a mai afirmat ea.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

''Faptele sunt incontestabile: preşedintele a abuzat de putere în beneficiul său personal pe seama securităţii noastre naţionale, condiţionând un ajutor militar şi o întâlnire crucială în Biroul Oval de anunţarea unei anchete împotriva rivalului său politic'', explică șefa democraţilor.

Preşedintele Trump a scris anterior, tot joi pe Twitter, că ''democraţii au înnebunit'' şi le-a cerut să-l pună sub acuzare ''acum'' şi ''repede'', pentru a avea parte de o judecată ''echitabilă'' în Senat.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi

În situaţia în care Camera Reprezentanţilor, unde democraţii sunt majoritari, adoptă destituirea lui Trump, decizia finală revine Senatului, unde republicanii deţin majoritatea.

Conform democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden şi i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.