Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Nicușor Dan după perchezițiile de la Primăria Capitalei: Mă bucur. Nicio persoană nu va fi acoperită, indiferent de funcţie

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan primărie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că va exista cooperare deplină a instituţiei cu anchetatorii pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de la Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

„Primăria Municipiului Bucureşti confirmă faptul că miercuri, 16 decembrie 2020, au avut loc percheziţii ale Poliţiei Române în sediul Primăriei, la Direcţa Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente. Percheziţiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzaţii oficiale împotriva unor angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti cu privire la diverse autorizaţii de construire în Capitală, acordate în anii trecuţi”, a transmis, miercuri, Primăria Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Primarul general, Nicuşor Dan a precizat că va exista cooperare deplină cu anchetatorii.

”Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan.

Unsprezece percheziţii au avut loc miercuri în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi.

Surse din anchetă au afirmat că în dosar sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală, acuzaţiile fiind de încălcare a Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.