Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a Maiei Sandu la demisia șefului SIS: Este bine să vină în sistem un om din afară

captură facebook
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu o primă reacție la cererea de demisie depusă de șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco. Potrivit șefului statului, „este o mișcare firească”, discutată anterior.

„Am discutat de mai multe ori că avem nevoie de oameni noi care să vină în sistem. Am trecut prin vremuri mai dificile când instituțiile statului au fost folosite. Părerea mea, și este o părere susținută de majoritatea parlamentară, este că este bine să vină în sistem un om din afară. Este nevoie să continuăm reformele. Sau început niște lucruri, se face o analiză a situației în sistemul de securitate”, a declarat ea în cadrul emisiunii In Profunzime de la ProTV.

Maia Sandu a precizat că Esaulenco „a avut o contribuție pozitivă la anumite lucruri” și „au fost multe lucruri bune în această perioadă”.

Vorbind despre viitorul șef al SIS, Sandu a spus că deja există un candidat.

„Este din afara sistemului de securitate, chiar dacă are anumite cunoștințe și are anumite tangențe în activitatea pe care a făcut-o până acum. A colaborat cu această instituție”, a adăugat ea.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit cererea de demisie a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco. Cererea de demisie urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.