Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție DURĂ a Phenianului după atacurile lui Donald Trump: Cu ce compară Coreea de Nord amenințările președintelui SUA

foxnews.com
trump

Şeful diplomaţiei de la Phenian a comparat ameninţările cu războiul formulate de Donald Trump la adresa Coreii de Nord cu "lătratul unui câine" şi a lăsat să se înţeleagă că ţara sa nu va fi intimidată de o asemenea retorică, transmite AFP.

Preşedintele american s-a folosit de primul său discurs în faţa Adunării Generale a ONU, marţi, pentru a-l acuza pe numărul unu nord-coreean, Kim Jong Un, că este un "om-rachetă" îmbarcat într-o "misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său".

Citește și: Japonia anunță că e de acord cu SUA și vrea RĂZBOI cu Coreea de Nord

Dacă Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-şi apare aliaţii, "nu vom avea altă opţiune decât să distrugem total Coreea de Nord", a avertizat el.

Aceste declaraţii belicoase au fost făcute după săptămâni de tensiuni în creştere în jurul programelor nuclear şi balistic interzise ale Phenianului care îşi dezvoltă ambiţiile militare în pofida multiplelor sancţiuni. Coreea de Nord a efectuat recent al şaselea test nuclear şi a lansat o rachetă pe o distanţă neaşteptată deasupra Japoniei.

La sosirea sa la New York pentru reuniunile ONU, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-ho, a fost ţinta întrebărilor insistente ale jurnaliştilor cărora le-a răspuns cu un aforism.

"Este un proverb care spune 'câinii latră, ursul merge'. Dacă ei cred că ne fac se ne temem cu lătratul unui câine, este clar că visează ca un câine", a spus el miercuri intrând în hotelul său, conform Agerpres.

Ţara îşi justifică programele militare prin necesitatea de a se apăra de Statele Unite şi militarismul este în centrul ideologiei regimului autocratic aflat la putere.

Citește și: Probleme tot mai mari pentru Donald Trump. Procurorul special cere documente de la Casa Albă pentru a documenta eventualele implicări ale Rusiei

Coreea de Nord doreşte să se doteze cu o armă nucleară capabilă să lovească teritoriul continental al SUA şi avansează cu paşi mari spre acest obiectiv.

Phenianul a lansat în iulie două rachete balistice intercontinentale (ICBM), având în raza lor de acţiune o bună parte a continentului american.

În septembrie, Coreea de Nord a afirmat că a efectuat un test cu o bombă cu hidrogen suficient de miniaturizată pentru a fi montată pe o astfel de rachetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.