Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară europeană care interzice închirierea scuterelor: Malta spune că problema nu poate fi rezolvată altfel

scuter electric

Malta va interzice toate scuterele electrice de închiriat începând cu 1 martie, din cauza inconvenientelor pe care le provoacă pietonilor, a anunțat vineri, într-o declarație surpriză, Ministerul Transporturilor, conform Mediafax.

Decizia a fost luată din cauza "abuzurilor intolerabile", a declarat ministrul Transporturilor, Aaron Farrugia, citat de Reuters. "Încălcările normelor sunt atât de numeroase încât nici măcar dublarea numărului de ofițeri de control peste noapte nu ar fi rezolvat problema", a declarat el.

Scuterele electrice private vor fi în continuare permise, iar stimulentele introduse vor încuraja oamenii să își cumpere propriile scutere.

Pietonii s-au plâns frecvent de scuterele parcate la întâmplare care blochează trotinetele și accesul la garaje și case. Între timp, automobiliștii spun că scuterele apar din senin, uneori pe contrasens. Au fost raportate mai multe accidente majore.

Primarul din Sliema, John Pillow, a salutat vineri decizia, spunând că introducerea scuterelor a fost lipsită de reglementare, iar abuzurile nu au fost controlate.

Grupul de susținere a bicicliștilor Rota a criticat însă această măsură, afirmând că problemele sistemului sunt cauzate de lipsa de viziune politică și de lipsa de voință de a reglementa micromobilitatea partajată. În opinia grupului, autoritățile ar trebui să se concentreze pe furnizarea unei infrastructuri mai bune.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.