Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară europeană care le cere cetățenilor săi să se abţină de la călătorii în perioada Paştelui

Erna Solberg

Norvegienilor li se cere să se abţină de la călătorii în vacanţa de Paşte de luna viitoare - fie să renunţe la călătorii în ţară, fie să nu se întoarcă acasă din străinătate pentru a-şi vizita familiile - în lumina creşterii cazurilor de infectare cu coronavirus, informează agenţia germană de presă DPA.

''Numărul de infectări a crescut din nou în ultimele săptămâni, iar variantele mai contagioase ale virusului vor fi în curând predominante", a declarat prim-ministrul Erna Solberg marţi în parlament, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Aceasta a adăugat că aşteaptă să vadă care vor fi efectele restricţiilor mai severe impuse la nivel municipal, înainte de a emite noi reguli la nivel naţional.

În orice caz, măsuri precum interzicerea vânzării alcoolului, limitarea contactelor fizice şi învăţământul la distanţă sunt încă supuse atenţiei, a spus şefa guvernului.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Potrivit autorităţilor, capitala Oslo a fost în mod deosebit afectată, înregistrând marţi o dublare a numărului cazurilor de infectare faţă de săptămâna trecută.

În Norvegia au fost raportate până acum 76.000 de infectări şi 632 de decese legate de coronavirus.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.