Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima vizită a unui șef de stat arab după scandalul mutării ambasadei la Ierusalim - Pe cine va primi Klaus Iohannis la Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, care face o vizită oficială în România. Cei doi şefi de stat vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda cooperarea bilaterală, pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, vizita oficială a preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, are loc la invitaţia omologului român. Klaus Iohannis îl primeşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele egipean.

"Vizita înaltului oficial în România se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cei doi şefi de stat având contacte dese în cadru multilateral, inclusiv cu ocazia Forumului la nivel înalt Africa-Europa (Viena, 17-18 decembrie 2018), a Conferinţei de Securitate de la München (15-16 februarie 2019) şi a Forumului UE-Liga Statelor Arabe (SharmEl-Sheikh, 23 februarie 2019). Totodată, vizita oficială a Preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi reflectă soliditatea relaţiei bilaterale, precum şi faptul că Egiptul, factor important în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, este unul dintre prietenii tradiţionali ai României în regiune", arată sursa citată.

Ministrul Justiției, față în față cu procurorul general al SUA. Ce au discutat cei doi oficiali

Cu prilejul consultărilor oficiale, cei doi şefi de stat vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda cooperarea bilaterală, pe toate domeniile de interes comun, în special în cel economic.

De asemenea, cei doi şefi de stat vor trece în revistă realizările celor două ţări din perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi de către Egipt a Preşedinţiei Uniunii Africane.

Este prima vizită a unui șef de stat arab la București după ce guvernul a anunțat că vrea să mute ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunț care a iritat lumea musulmană. Reamintim că din cauza anunțului făcut în martie de premierul Viorica Dăncilă, regele Iordaniei și-a anulat o vizită de stat la București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.