Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima vizită oficială a lui Trump în California a fost marcată de proteste şi critici

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump şi-a început vizita oficială din California promovându-şi politicile mai dure privind imigraţia. El a fost întâmpinat cu proteste şi critici într-un stat care îi este ferm împotrivă, scrie The Guardian, conform news.ro.

Air Force One a aterizat la o bază aeriană a Marinei în Miramar, lângă San Diego, marţi dimineaţă.

Preşedintele american a inspectat prototipuri pentru zidul propus de el la graniţa cu Mexic, la Otay Mesa. La aproape doi kilometri distanţă, poliţia separa două grupări de protestatari care manifestau împotriva, dar şi pentru susţinerea lui Donald Trump.

"Pentru oamenii care sunt împotriva zidului, dacă nu aţi fi avut ziduri aici, nu aţi fi avut o ţară”, a spus Trump.

El a adăugat că SUA au nevoie de o graniţă puternică pentru a opri infiltrarea teroriştilor şi criminalilor. "Va fi prima linie de apărare... va salva mii de vieţi. Statul California se roagă de noi să construim ziduri în anumite zone. Ei nu vă spun acest lucru”, a afirmat Donald Trump.

Preşedintele SUA a precizat că ar prefera un zid transparent pentru ca poliţia vamală să poată supraveghea cealaltă parte. El a întrebat un oficial care dintre cele opt prototipuri are cele mai mari şanse să-i oprească pe cei care vor să sară peste zid. "Sunt ca nişte căţărători profesionişti”, a spus preşedintele.

De asemenea, Donald Trump a spus despre Jerry Brown, guvernatorul Californiei, că are o politică permisivă privind infracţiunile şi imigraţia ilegală. "Situaţia e scăpată de sub control. Aveţi oraşe ca sanctuare pentru infractori”, a spus Trump.

Brown a răspuns pe Twitter: "Mulţumesc pentru menţionare, Donald Trump. Dar podurile sunt în continuare mai bune decât zidurile. Iar California rămâne a şasea economie din lume şi cel mai prosper stat din America”.

Autorităţile au sporit securitatea pe ambele părţi ale graniţei, iar proteste sunt aşteptate şi pentru vizita lui Trump la Los Angeles, acolo unde preşedintele va merge la un eveniment de caritate organizat de Partidul Republican.

Democraţii, care domină peisajul politic în Sacramento, l-au criticat pe Trump încă de dinainte să aterizeze. "Unii cred că zidurile medievale ne vor oferi siguranţă în această ţară”, a spus Xavier Becerra, procurorul general. El a adăugat că zidurile sunt bune doar pentru a opri cavaleri care vin călare.

Gavin Newsom, generalul-locotenent care candidează la funcţia de guvernator, a publicat un videoclip în care Trump era caricaturizat iar sloganul său "Să facem America măreaţă din nou” a fost transformat în "Să facem America albă din nou”. "Donald Trump şi-a făcut în sfârşit curaj să viziteze California, aducând cu el politica fricii. Să fim serioşi. Zidul de la graniţă propus de Trump este un monument al idioţeniei”, a spus el.

Grupuri ale comunităţii latine au protestat în San Diego, dar şi în zonele de lângă oraş. De asemenea, proteste au avut loc în oraşul mexican Tijuana, care se află chiar la graniţă. Protestatarii au fost ţinuţi în frâu de către poliţie, care a interzis armele de foc, cuţitele sau recipiente din sticlă şi pietre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.