Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Bacău reacționează după perchezițiile DNA: 'Ancheta nu ne priveşte. Nu a existat nicio percheziţie la primărie'

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Primarul din Bacău reacționează după perchezițiile DNA: 'Ancheta nu ne priveşte. Nu a existat nicio percheziţie la primărie'

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, a afirmat că ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) nu vizează primăria, iar anchetatorii nu au efectuat nicio percheziţie la sediul instituţiei.

"Nu a existat nicio percheziţie la Primăria Bacău, ştim doar că este o anchetă care nu ne priveşte. DNA ne-a solicitat o serie de documente, ca în multe alte cazuri, prin email şi căutăm documentele pentru a le transmite procurorilor. Vom răspunde rapid la orice solicitare ulterioară de la orice instituţie a statului", a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Bacău.

Vezi și: Percheziții DNA la autorități publice - Sunt vizate achiziții de bunuri destinate unor cămine de bătrâni și școli/ UPDATE

Edilul a subliniat că o justiţie independentă este fundamentală pentru un stat de drept şi de aceea Primăria Bacău sprijină organele de anchetă pentru aflarea adevărului şi pentru a avea o soluţionare cât mai rapidă şi corectă a cauzei. "Unii au încercat să lege această anchetă de Primăria Bacău. Îmi pare rău că îi dezamăgesc, dar nu avem nicio implicare în acest dosar", a adăgat primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Context

Percheziţiile pe care procurorii DNA le-au efectuat marţi ar fi vizat sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din subordinea Primăriei Bacău şi un cămin de bătrâni administrat de DAS, au precizat, pentru AGERPRES, surse din cadrul anchetei. Totodată, procurorii au solicitat Primăriei Bacău, printr-un email, mai multe clarificări în cadrul dosarului penal ce vizează contracte de achiziţie publică.

Potrivit DNA, faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2022 - 2023 de către funcţionari ai unor instituţii publice de pe raza municipiului Bacău. "În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza municipiului Bacău, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", arăta DNA Bacău, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.