Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar de comună, plasat sub control judiciar pentru decontări ilegale

ciocanel judecator

Primarul comunei Lunca Ilvei din judeţul Bistriţa-Năsăud, Flaviu Lupşan, a fost plasat miercuri sub control judiciar pentru decontări ilegale din bani publici ale unor bunuri care au fost destinate uzului personal al unor angajaţi ai instituţiei, dosarul în care acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi conflict de interese fiind la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud încă din anul 2015.

În acelaşi dosar, a fost pusă sub control judiciar şi contabila Primăriei. Măsura preventivă a fost luată în urma unor noi percheziţii, care au avut loc pe raza comunei Lunca Ilvei, în cursul zilei de marţi, potrivit datelor făcute publice de procurori. Procurorii de la Năsăud, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat în luna octombrie a anului 2015 un număr de 11 percheziţii pe raza judeţului, pentru a aduna probe în acest dosar.

Din datele comunicate de către procurori Agerpres la acea dată a reieşit că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a sesizat din oficiu, în luna martie 2015, cu privire la comiterea infracţiunilor de fals intelectual, abuz în serviciu şi conflict de interese de către mai mulţi angajaţi ai primăriei din Lunca Ilvei. "Actele de urmărire penală efectuate până în prezent (octombrie 2015 - n.r.) au conturat indicii potrivit cărora o parte din angajaţii Primăriei Lunca Ilvei, în calitate de funcţionari publici, folosind fondurile financiare ale instituţiei, au decontat achiziţii fictive de diverse bunuri ca papetărie, consumabile IT, industriale, bunuri de curăţenie-igienizare, de la trei societăţi comerciale din Lunca llvei. În realitate, angajaţii instituţiei au achiziţionat diverse bunuri în interes personal, iar contravaloarea acestora a fost achitată din fondurile instituţiei prin decontarea facturilor fiscale întocmite de către societăţi comerciale", a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Cele 11 percheziţii efectuate de către procurori şi poliţişti au vizat sediul primăriei din Lunca Ilvei, sediile celor trei societăţi comerciale de la care au fost cumpărate produsele, dar şi locuinţele angajaţilor suspectaţi de comiterea infracţiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.