Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar de comună, trimis în judecată pentru fraude cu fonduri europene

intrare DNA

Zoltan Andras, primarul comunei harghitene Plăieşii de Jos, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Mureş al DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în acelaşi dosar a fost deferit justiţiei Marius Piroşca, la data faptelor reprezentant legal al Asociaţiei de Promovare a Produselor Ecologice de Origine Animală Plăieşii de Jos, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Doliu în literatura română: A murit un reputat scriitor, soțul Anei Blandiana


Procurorii au reţinut că, în perioada 2010 - 2011, Marius Piroşca, în calitate de reprezentant legal al Asociaţiei de Promovare a Produselor Ecologice de Origine Animală Plăieşii de Jos, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente care atestau date nereale, cu scopul de a obţine sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă.

Verdictul CNATDCU, făcut praf: 'Kovesi a furat un ou'... mâine va fura un bou?


Este vorba de 1.950,37 de hectare, respectiv 1.147,82 de hectare de păşune, în condiţiile în care acea fermă nu a utilizat şi nu a făcut dovada utilizării în nume propriu a acelor suprafeţe, din anchetă reieşind că în realitate au fost folosite de crescătorii de animale din comună. 

"Concret, printre documentele respective, inculpatul a trimis şi un contract de arendare, întocmit în mod nelegal, din care rezulta că Asociaţia de Promovare a Produselor Ecologice de Origine Animală a arendat de la primăria comunei Plăieşii de Jos o suprafaţa de 2.000 ha, situat în extravilanul localităţii", se precizează în comunicat. 

În urma acestor demersuri, Marius Piroşca a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 863.757 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului principal. 

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.