Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar de sector, către deputaţi: 'Dezvoltatorii imobiliari încearcă să fure cu legea în mână'

bValue
imobiliare

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a făcut un apel, marţi, către deputaţii din Comisia de administraţie, să nu lase dezvoltatorii sau persoane private "să fure", apreciind că PUZ-urile trebuie să rămână la Primăria Capitalei.

"Sunt primar de sector, dar nu consider că PUZ-urile ar trebuie să fie aprobate de sectoare. Vorbim acum strict de Bucureşti. PUZ-urile sunt planuri urbanistice zonale care ţin de facilităţile pe care le oferă un oraş în întregul lui, nu sunt lucruri care să ţină de cele 6 "felii de pizza" (...) care nu au nici măcar un sens zonal, un sens se ţesut urbanistic, ci au fost pur şi simplu împărţite după un algoritm de nimeni înţeles. Deci, vă rog frumos, PUZ-urile trebuie să rămână în continuare la Primăria Generală, iar beneficiarul PUZ-ului nu are cum să fie o persoană privată. Nu se poate acest lucru, nu se poate ca interesul oraşului, interesul serviciilor publice să fie subordonate sau să reprezinte interesul unui privat şi privatul să fie beneficiarul unui PUZ. Beneficiarul PUZ-ului trebuie să fie unitatea administrativ teritorială, indiferent cine iniţiază. Mesajul principal pe care vreau să-l transmit este acesta: Domnilor deputaţi, nu lăsaţi dezvoltatorii sau persoane private să fure cu legea în mână!", a declarat edilul, prezent la Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor, la dezbaterile generale la proiectul de Lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor.

Se fură cu legea în mână?

Potrivit acestuia, "se fură cu legea în mână", iar orice act juridic este perfectibil.

"Din punctul meu de vedere, se fură cu legea în mână sau se încearcă modificarea legii în aşa fel încât să se fure cu legea în mână. Oameni care au dobândit terenuri care sunt spaţii verzi, şi au ştiut atunci când au cumpărat că sunt spaţii verzi, încearcă să le crească valoarea de două, trei, patru ori cu această lege, cu aceste amendamente şi asta arată cât de puternici sunt aceşti oameni şi cât de mult rău poate face pentru că în oraşele României, cu precădere în Bucureşti, ne lipseşte spaţiul verde şi, odată ce terenurile au fost retrocedare ca spaţii verzi, oamenii poate de bună credinţă care au dobândit acele terenuri ca spaţii verzi n-au avut ce face cu ele, pentru că erau neconstruibile şi le-au vândut la nişte şmecheri care acum vin şi fac amendamente ca să le transforme din verde în construibil. Asta înseamnă să furi cu legea în mână şi mă bucur că nu se va întâmpla asta în Comisia de administraţie", a explicat Radu Mihaiu.

Nenorociri

El a criticat totodată supraetajarea clădirilor în afara documentaţiei de urbanism.

"Pe lângă spaţiile verzi - şi o să revenim şi la Comisia de mediu şi o să revenim şi atunci când se va dezbate legea mediului - mai sunt câteva nenorociri care au fost prevăzute tot în amendamente, respectiv supraetejarea în afara documentaţiei de urbanism. Ăsta este un şmen făcut de unii demult şi care trebuie să înceteze. Nu avem de ce să supraetajăm clădiri în afara documentaţiei de urbanism prin efectul legii. Deci să se supraetajeze doar dacă respectă documentaţiile de urbanism. Nu avem de ce să supraetajăm clădiri, prin efectul legii, fără să se mai respecte documentaţia de urbanism. Vă încurajez, domnilor deputaţi, să nu permiteţi aşa ceva, să nu permiteţi un amendament care să permită dezvoltatorilor să ceară supraetajarea prin efectul legii", a transmis primarul Sectorului 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.