Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din Gorj, anchetat într-un dosar de evaziune fiscală

646x404

646x404Primarul comunei Urdari, Mihai Calotă, este audiat marți, 8 decembrie, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, fapte de corupție și infracțiuni privind legea societăților comerciale.

Primarul este anchetat în urma unor percheziții care au avut loc în luna noiembrie, în încercarea de destructurare a unui grup infracțional organizat, acuzat de producerea unui prejudiciu de aproximativ 1.800.000 lei.

Dosarul pornește de la starea de fapt potrivit căreia, în perioada 2011-2015, administratorii mai multor societăți comerciale au înregistrat în evidențele contabile mai multe cheltuieli fictive și au retras bani din contul societăților, în urma simulării unor tranzacții comerciale.

În acest sens, anchetatorii percheziționează domiciliile primarilor din comunele Slivilești, Cătune, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbătești, Plopșoru (județul Gorj) și Melinești (județul Dolj), bănuiți de comiterea unor infracțiuni de corupție și abuz în serviciu.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcțiile pe care le ocupă, ar fi pretins și primit diferite sume de bani pentru atribuirea și derularea unor contracte de prestări servicii, precum și pentru efectuarea de plăți pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăți comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei”, se arată în motivarea anchetatorilor, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.