Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din județul Bacău, reținut pentru luare de mită

DGA

DGAConstantin Spiridon, primarul orașului Dărmănești, județul Bacău, a fost reținut vineri, 11 decembrie, pentru luare de mită în formă continuată, după un flagrant pus la cale de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bacău. Primarul urmează să fie prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă.

Astăzi, ofițerii poliției judiciare au realizat prinderea în flagrant a primarului Constantin Spiridon, în timp ce primea mită în valoare de 10.000 lei, de la un martor denunțător. Banii proveneau de la doi reprezentanți ai unei firme de consultanță din Iași, de asemenea reținuți în același dosar.

Denunțătorul, angajat al firmei de consultanță, a susținut din luna octombrie faptul că primarul Spiridon a pretins de la firma de consultanță 10% din valoarea contractelor de consultanță încheiate, potrivit Agerpres.

„În urma cercetărilor, a rezultat că S. C., primarul orașului Dărmănești, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanță, unul pentru constituirea dosarului și a cererii de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmănești, în valoare de 130.000 lei, și studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S. C. a primit de la reprezentanții firmei, C.M. și Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranșă din totalul de 25.000 lei pretinși, prin intermediarul R.V., martorul denunțător în cauză”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.