Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din județul Sibiu, acuzat de constituirea unui grup infracțional

DNA

DNAPrimarul comunei Șelimbăr, județul Sibiu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru mai multe fapte de corupție. Măsura a fost aplicată începând cu data de 25 noiembrie. Totodată, procurorii DNA au cerut ca edilul să fie arestat preventiv.

UPDATE: Alături de primar au mai fost reținuți și trimiși în judecată Marius Grecu, fost viceprimar, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și luare de mită; Maria Melniciuc, fostă specialistă în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în formă continuată (9 acte materiale); Lucian Radu Cândea, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (2 acte materiale) și spălare de bani; Sorin Haiduc, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată (2 acte materiale), spălare de bani (6 infracțiuni) și complicitate la luare de mită; Marius Bogdan Lupu, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani (3 infracțiuni) și complicitate la luare de mită; precum și Ioan Tatu, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în formă continuată (3 acte materiale), informează un comunicate de presă al DNA.

Acuzațiile aduse primarului Maricuța Ioan Daniel sunt de constituire a unui grup infracțional, abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită și spălare de bani sub forma instigării. În același caz este urmărită penal și Scumpu Elena, pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și luare de mită.

Cei doi sunt acuzați că începând cu anul 2000 au constituit o grupare infracțională ce avea ca scop preluarea unor terenuri de pe raza comunei Șelimbăr , fără să respecte drepturile legale ale altor persoane.

Valoarea totală a bunurilor dobândite prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor ce le reveneau în calitate de membrii ai comisiei comunale constituită în temeiul art. 12 din Legea 18/1991 în scopul stabilirii dreptului de proprietate prin reconstituire sau constituirea acestuia, atribuirii efective a terenurilor celor îndreptățiți și eliberării titlurilor de proprietate este estimată la 114.340.750 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.