Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar, trimis în judecată de DNA

The scales of justice

Procurorii Serviciului Teritorial Braşov al DNA l-au trimis în judecată pe David Boloni, primar al comunei covăsnene Cernat, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, Boloni este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Fostul manager de la Spitalul Malaxa, adus cu mandat la DNA


"În perioada 2008 - 2009, inculpatul Boloni David, în calitate de primar al comunei Cernat, judeţul Covasna, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de 738,06 ha păşune, teren pe care nu l-a utilizat în realitate, acesta fiind încredinţat spre utilizare mai multor fermieri, care l-au folosit efectiv şi au plătit taxele de păşunat aferente", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, Primăria Cernat nu a notificat APIA cu privire la încheierea acestor contracte, aşa cum avea obligaţia. În plus, cu ocazia procedurilor de control administrativ, pentru a justifica utilizarea terenurilor, primarul a depus mai multe documente în care se arată, în mod nereal, că pentru suprafeţele respective nu s-au încheiat contracte de arendă, concesiune, închiriere şi nu s-au încasat taxe de păşunat. 

APIA s-a constituit parte civilă în cauza penală cu suma de 312.289 de lei. 

Procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care îi aparţin lui David Boloni, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.