DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primăria Braşov a cumpărat zece tunuri care produc zăpadă artificială şi care vor fi disponibile din sezonul următor. Investiţia este de aproape 1,4 milioane de

necenzuratph.ro
tun de zapada

Primăria Braşov anunţă că a finalizat procedura de achiziţie a zece tunuri care produc zăpadă artificială, pentru care municipalitatea a alocat aproape 1.400.000 de lei fără TVA. Firma care a câştigat licitaţia va trebui să livreze instalaţiile în termen de 30 de zile de la semnarea contractului, astfel încât acestea să fie funcţionale începând din sezonul următor, potrivit news.ro.

În perioada următoare se va semna contractul pentru achiziţia celor zece tunuri, după care, conform caietului de sarcini, câştigătorul procedurii de achiziţie, Technoalpin Romania, are termen 30 de zile, după ordinul de începere a lucrărilor, pentru livrarea lor, informează, marţi după-amiază, Primăria Braşov.

Costul total al celor zece tunuri pentru zăpadă artificială este de 1.394.400 de lei, la care se adaugă TVA.

Tunurile vor funcţiona la o temperatură de cel mult -2,5 grade Celsius, trebuie să aibă staţii meteo individuale pentru măsurarea parametrilor ce determină calitatea zăpezii, sistem de iluminare în timpul funcţionării, lumină de avarie şi avertizare sonoră. Ele nu trebuie aibă data de producţie mai veche de 2021, conform specificaţiilor din cadrul procedurii de achiziţie.

"Vom utiliza aceste tunuri în principal pentru pârtiile Lupului inferior şi Drumul albastru. Deşi reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu (telescaunul Lupului), aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă. Tocmai de aceea, achiziţia acestor tunuri a fost o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să includă şi cele două pârtii şi, implicit, să reducă şi timpul de aşteptare la transportul pe cablu. Urmează finalizarea procedurii pentru iluminatul pârtiilor Drumul Roşu şi Subteleferic, unde am încheiat analiza tehnică, licitaţia pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior şi Drumul Albastru, în 18 august, şi lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru alte trei instalaţii de transport pe cablu şi noi legături între pârtii“, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.

În sezonul trecut, sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul a fost compus din 120 de lăncii, 24 de tunuri mobile şi 12 tunuri fixe, sistemul producând în perioada dintre Crăciun 2021 şi Paşte 2022 aproape 400.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

Programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Braşov vizează, pe lângă extinderea sistemului de producere a zăpezii artificiale, şi achiziţii pentru echipamente de iluminat pârtii, noi linii de transport pe cablu şi extinderea reţelei şi asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.