Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Braşov a înlocuit steagurile tricolore de la Monumentul eroilor români căzuţi în apărarea Gării Bartolomeu

dozadebine.ro
brasov tampa

Primăria Braşov a înlocuit, joi, steagurile tricolore de la Monumentul eroilor români căzuţi în apărarea Gării Bartolomeu, în Primul Război Mondial, şi al celui de pe dealul Bartolomeu.

La acţiune au participat, alături de jandarmi şi salvamontişti, viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, şi şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, colonel Cristian-Elly Paliştan, potrivit Agerpres.

"Una dintre activităţile pe care Primăria Municipiului Braşov le desfăşoară este aceea de schimbare a steagurilor pe care le avem în diverse locaţii din municipiul Braşov, cum ar fi steagul de pe Tâmpa sau steagurile de la monumentul din Bartolomeu. Aceasta este o acţiune pe care o gestionăm mult mai rapid acum, cu ajutorul colegilor de la Salvamont şi a celor de la Jandarmerie, astfel că de câte ori este nevoie şi observăm că trebuie schimbat un steag intervenim prompt şi îl schimbăm", a explicat viceprimarul Sebastian Rusu.

Cu acest prilej, s-a constatat că steagul de pe dealul Bartolomeu are nevoie de recondiţionarea catargului, operaţiune care se va realiza în perioada următoare.

Primăria Braşov are, în acest moment, în responsabilitate schimbarea drapelelor de la Monumentul eroilor din Bartolomeu, Monumentul eroului necunoscut din Piaţa Unirii, de pe Tâmpa şi de pe Cetăţuie, Turnul Alb, şi din Parcul Trandafirilor, precum şi de pe cele două sedii ale Primăriei, din centrul vechi şi centrul civic, şi de la cele cinci intrări în oraş.

În lupta de la Gara Bartolomeu, lângă Braşov, desfăşurată în prima săptămână din octombrie 1916, o companie a armatei române care a opus o rezistenţă eroică a fost învăluită de unităţi germane şi austro-ungare şi decimată cu foc concentrat de mitraliere. Fotografii cu "tranşeea morţii" de la Bartolomeu, în care zăceau ucişi peste 200 de soldaţi români, au fost publicate de presa germană şi austro-ungară, în articole care relatau ofensiva victorioasă a trupelor Triplei Alianţe pe frontul românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.