Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria București PIERDE procesul: Decizia prin care aplicațiile de taxi sunt obligate să aibă dispecerate a fost SUSPENDATĂ

Inquam Photos
Protest taximetristi Bucuresti

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București din decembrie 2017, prin care se obligă aplicațiile de taxi să aibă dispecerate, a fost suspendată definitiv, joi, de Curtea de Apel București. Decizia a fost dată după ce Star Taxi a cerut, în instanță, anularea acestei hotârâri.

Hotârârea Municipalității de la sfârșitul anului 2017, prin care aplicațiile de taxi erau obligate să fie arondate unui dispecerat, adică să nu se mai facă o comunicare directă între șofer și client, a fost suspendată, joi, de Curtea de Apel București, scrie mediafax.ro.

Citește și: Atomica a fost eliberată! Pe cine ar trebui să toarne Elena Udrea

„Dispune suspendarea HCGMB nr. 626/19.12.2017 până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii de fond asupra acțiunii în anulare. Cu majoritate de voturi, obligă intimații pârâți, Municipiul București și CGMB să achite recurentei reclamante suma de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanță și recurs, reduse de instanță”, se arată în hotârârea de joi a Curții deApel București. Decizia instanței este definitivă.

Practic, hotărârea CGMB va fi supendată până la finalizarea procesului pe fond, prin care compania care operează aplicația Star Taxi a acționat în judecată PMB și CGMB și prin cere anularea aceste hotârâri.

Citește și: Surse Coaliția PSD-ALDE intră în ședință! Subiectul care arde

„Azi Curtea de Apel Bucureşti a admis printr-o hotărâre definitivă cererea formulată de Star Taxi APP şi a suspendat aplicarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care era interzisă funcționarea aplicațiilor agregatoare Star Taxi şi Clever Taxi. De această dată, legea, bunul simț şi principiile pieței libere au triumfat. Gabriela Firea, take that! Vă amintesc: în decembrie 2017, consilierii generali conduşi politic de Firea şi de Bădulescu au interzis aplicațiile taxi din Bucureşti”, susține avocatul Cristian Băcanu, pe pagina sa de Facebook.

Decizia CGMB din decembrie anul trecut a creat foarte multecontroverse, iar cel mai contestat aspect este cel cu privirea la obligarea aplicațiilor de taxi de a se aronda la un dispecerat.

Citește și: Murgur Isărescu a vorbit despre folosirea banilor cash! Când s-ar putea renunța la cash în favoarea cardului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.