Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Bucureşti: 'Mai multe servicii publice, afectate de pana de curent. Unele zone au rămas fără apă caldă'

www.bucurestifm.ro
Primăria Capitalei Cișmigiu

Primăria municipiului Bucureşti a anunţat că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate de avaria la energia electrică. Astfel, unele zone au rămas fără apă caldă, nu a funcţionat semaforizarea din sectoarele 5 şi 6, iar programul de circulaţie al vehiculelor Serviciului de Transport Bucureşti a avut de suferit, mai multe tramvaie staţionând fără tensiune, potrivit news.ro.

Primăria Capitalei a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în urma avariei care a avut loc în reţeaua Transelectrica mai multe servicii publice din Bucureşti au fost afectate.

“Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde. În prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore”, a transmis Primăria Bucureşti, care a precizat că echipele Termoenergetica sunt în teren şi lucrează pentru executarea operaţiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

Primăria a precizat că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6. Timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, iar în prezent acestea funcţionează în condiţii normale. Caracteristicile tehnice ale acestora permit repornirea automată o dată cu remedierea avariei, a precizat sursa citată.

De asemenea şi circulaţia mijloacelor de transport ale STB a fost afectată de avaria la energia electrică.

“Programul de circulaţie al vehiculelor STB SA a fost şi el afectat de avaria electrică, pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai şi de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcţionării semafoarelor”, a anunţat Primăria.

“Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.