Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Primăria Budapestei a arborat steagul LGBT: 'Iubirea este întotdeauna mai puternică'

https://dailynewshungary.com
steag-lgbt

Primăria din Budapesta a arborat steagul curcubeu, alăturându-se mai multor orașe din Europa și din întreaga lume în marcarea Lunii Pride, a declarat vineri primarul Gergely Karácsony. "Drapelul se opune tuturor formelor de ură și diviziune, deoarece reprezintă o societate coezivă, demnitate umană, libertate și dragoste, iubire liberă", a spus Karácsony pe Facebook, arată publicația DailyNewsHungary.com.

„Iubirea este întotdeauna mai puternică decât ura și puterea comunității poate depăși eforturile de divizare; Budapesta este un oraș puternic, o comunitate puternică, un oraș al drepturilor, în loc de un oraș al privilegiilor, în care fiecare este liber să-și exprime opinia, viziunea asupra lumii și identitatea”, a spus Karácsony.

„Prin urmare, și anul acesta, la fel ca după alegerile municipale din 2019 și ca multe mii de orașe din Europa și din lume, am pus steagul curcubeu la Primăria Budapestei în cinstea și timpul lunii Mândriei”, a scris primarul pe Facebook.

Context

Acțiunea este deosebit de relevantă, deoarece guvernul maghiar a implementat o schimbare în legea recentă antipedofilă, denumită „lege homofobă”. Schimbarea a provocat o mulțime de neliniște publică cu demonstrații în fața Parlamentului maghiar. De atunci, subiectul a mutat lumina reflectoarelor asupra Ungariei din întreaga lume, mulți oameni făcând o poziție împotriva legii.

Această lege este ''incompatibilă cu ideea mea de a face politică'', a declarat cancelarul german, Angela Merkel, în timp ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a descris respectiva lege ungară drept o ''ruşine''.

Vezi si: Decizie ULUITOARE luată la Bruxelles, după legea dată în Ungaria: Drapelul curcubeu va fi arborat la sediile Parlamentului European .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.