Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Craiova solicită 23 milioane euro pentru spitalele din subordine, în contextul pandemiei COVID-19

Los Angeles Times
coronavirus

Primăria Craiova a finalizat trei cereri de finanţare prin care solicită Comisiei Europene peste 23 de milioane de euro pentru spitalele din subordine în vederea decontării din fonduri europene a cheltuielilor cu echipamente, aparatură medicală, tratamente necesare pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID-19.

"Vineri, 22 mai 2020, Primăria Craiova supune votului Consiliului Local, într-o şedinţă extraordinară, aprobarea finanţării din fonduri europene a trei proiecte pentru spitalele din subordinea municipalităţii. Este vorba despre oportunitatea apărută în contextul pandemiei cu coronavirus şi transmisă de Comisia Europeană în 30 martie 2020, prin care unităţile sanitare publice pot deconta din fonduri europene cheltuieli cu echipamente şi aparatură medicală necesare pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID-19. La doar o săptămână de la apariţia Ghidului Solicitantului, publicat vinerea trecută, 15 mai 2020, Primăria Craiova propune deja documentaţia spre aprobare Consiliului Local, înainte ca proiectele să fie depuse la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei", a anunţat joi primarul Mihail Genoiu într-un comunicat de presă.

Suma de solicitată ar urma să ajungă la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" şi Spitalul Municipal "Filantropia" (câte 10 milioane de euro) şi la Spitalul de Neuropsihiatrie (3 milioane de euro).

"Suntem, din nou, printre primii din ţară la depunerea de proiecte pe fonduri europene. Iată că la foarte scurt timp de când Comisia Europeană a anunţat măsurile de sprijin în domeniul sanitar, ne-am mobilizat imediat, am preluat de la cele trei spitale ale municipalităţii necesarul de echipamente şi aparatură medicală pentru gestionarea crizei de coronavirus şi am lucrat la documentaţia pentru cererea de finanţare. Imediat după votul de vineri din Consiliul Local, vom şi depune proiectele la minister. Solicităm finanţări în valoare totală de peste 23 milioane de euro, câte 10 milioane de euro pentru Spitalul "Victor Babeş" şi Spitalul "Filantropia" şi 3 milioane de euro pentru Spitalul de Neuropsihiatrie. Sperăm ca autoritatea responsabilă cu evaluarea proiectelor să fie obiectivă, iar fondurile să fie împărţite în mod corect. Sunt 300 milioane de euro alocate acestui apel de proiecte, iar valoarea maximă eligibilă a fiecărui proiect este de 10 milioane de euro, cu 0% contribuţie din partea beneficiarului! Este o oportunitate pe care nici nu ne gândim să o ratăm, mai ales că este vorba de investiţii în dotări pentru medicii şi pacienţii noştri", a declarat primarul Mihail Genoiu.

Cheltuielile care pot fi decontate din fonduri europene se referă la cele efectuate de spitale începând cu data de 1.02.2020 până la momentul depunerii cererii de finanţare sau care urmează a fi realizate, aferente acţiunilor finanţabile în cadrul apelului de proiecte, pentru dotarea unităţilor sanitare publice cu echipamente şi aparatură medicală, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare şi suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID-19 şi pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.