Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Galați cumpără 30 de autobuze second hand deși a demarat procedurile pentru cele electrice

autobuz electric

Primăria Galați vrea să cumpere 30 de autobuze second hand, deși în paralel a declanșat mai multe proceduri pentru achiziționarea de mijloace de transport noi, electrice, dotate cu tehnologie modernă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din rândul administrației gălățene spun că achiziția de vehicule second hand este o soluție de avarie pentru asigurarea unui număr optim de autovehicule în următoarele 16 luni, cât se estimează că ar dura procedurile privind achiziționarea unor autobuze electrice.

Potrivit anunțului postat pe SEAP, transportatorul public de persoane din orașul Galați dorește să cumpere 30 autobuze urbane diesel second-hand, dotate cu aer condiționat și nu mai vechi de 11 ani.

În același timp, au fost declanșate procedurile pentru achizționarea unor mijloace de transport noi, la fel ca în alte orașe ale României.

Soluția autobuzelor vechi a venit în condițiile în care parcul auto al societății edilitare este învechit și insuficient, iar autoritățile locale reiau un contract vechi de doi ani, care nu a fost finalizat și care permite achiziționarea a 30 de autobuze second hand cu prețul estimat de peste patru milioane de lei.

Conform anunțului de pe SEAP, vor fi achiziționate 30 autobuze urbane diesel second-hand, de 12 metri lungime, în loturi de câte 10 autobuze fiecare. Fiecare lot va avea aceeaşi marcă, tip şi producător, destinate transportului public local de persoane din municipiul Galați. Valoarea totală estimate este de 4.230.000 lei.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Galați a achiziționat 14 troleibuze noi în baza unui contract de peste 5,5 milioane de lei care include piesele de schimb și consumabilele pentru o perioadă de 36 de luni. De asemenea, municipalitatea a făcut un împrumut bancar pentru cumpărarea a opt tramvaie noi și a depus documentele pentru obținerea unei finanțări europene nerambursabile pentru achiziționarea a 50 de autobuze de tipul hibrid și a 20 de minibuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.