Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Generală explică ce o recomandă pe Alexandra Dobre ca reprezentant în Consiliul de Administrație al Spitalului Filantropia

nedreptate.net
alexandra dobre

Primăria Capitală anunță, miercuri, că Alexandra Dobre a fost propusă ca reprezentant în Consiliul de Administrație al Spitalului Filantropia avându-se în vedere experiența sa managerială, precizând că primarul general nu atribuții în numirea președintelui Consiliului de Administrație, potrivit mediafax.

"Potrivit legislației în vigoare, Primarul General NU are atribuții privind numirea președintelui Consiliului de Administrație în cadrul spitalelor pe care le are în administrare. Astfel, potrivit legii 95/2006 privind reforma

Citește și: PSD-istul care a anticipat prăbușirea lui Liviu Dragnea! A anunțat că va intra în închisoare

în domeniul sănătății, consiliile de administrație sunt formate din 5-8 membri, reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în domeniu, printre care: un reprezentant al Ministerul Sănătății sau Direcției de Sănătate Publică, 2 membri ai Administrației Spitalelor, un reprezentant al Universității de Medicină și Farmacie și un singur reprezentant, numit de Primarul sau Președintele Consiliului Județean. Ulterior, membrii Consiliului de administrație iși aleg singuri, prin vot, președintele de ședinta, care conduce ședintele consiliului, pe o perioada de 6 luni", precizează Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Citește și: Viorica Dăncilă îl bagă în corzi pe Klaus Iohannis! Ultimă oră

În ceea ce privește propunerea Alexandrei Dobre ca reprezentant în Consiliul de Administrație, reprezentanții Primăriei Capitalei anunță că s-a avut în vedere experiență managerială a acesteia.

Reprezentanții Primăriei Capitalei mai arată, referitor la sumele câștigate de membrii consiliilor de administrație, că este vorba de 1% din indemnizația managerului spitalului, adică între 80-150 lei și că, în acest caz particular, Alexandra Dobre a renunțat în scris la orice plată pentru activitatea din consiliile de administrație.

Citește și: Fraţii ‘Dedeman’ cuceresc ţara! O nouă mega-lovitură

Potrivit CV-ului, Alexandra Dobre, în vârstă de 26 de ani, ocupă în prezent și funcțiile de director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București, membru în Consiliul de Administrație de la Spitalul de Copii Gomoiu și membru în Consiliul de Administrație la Societatea Service Ciclop SA, toate instituții subordonate Primăriei și Consiliului General al Municipiului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.