Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria municipiului Baia Mare solicită instituirea stării de alertă

haihuin2.com
Stare de Alertă

Primăria municipiului Baia Mare a solicitat instituirea stării de alertă pe o durata de 30 de zile din cauza deşeurilor menajare şi stradale care nu mai sunt ridicate de compania de salubrizare de două săptămâni, a informat, joi seara, subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

Potrivit acestuia. Instituţia Prefectului - Judeţul Maramureş a primit Hotărârea CLSU Baia Mare nr. 146 din 30 decembrie 2021 prin care se solicită acordul prefectului judeţului Maramureş pentru instituirea stării de alertă la nivelul Municipiului Baia Mare, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31 decembrie 2021.

"Hotărârea CLSU Baia Mare este în analiză pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condiţiile emiterii acordului în conformitate cu prevederile OUG nr.21/2004, cu modificările şi completările ulterioare", a adăugat subprefectul Rudolf Stauder.

Operatorul de salubritate Drusal Baia Mare a încetat colectarea deşeurilor menajere şi stradale motivând neplata unor servicii efectuate în anul 2020 şi parţial din anul 2021, în valoare totală de 26,5 milioane lei.

Drusal a propus Primăriei Baia Mare achitarea unei prime facturi în valoare de 3,5 milioane lei pentru a relua activitatea de salubrizare şi stabilirea un program eşalonat lunar de plată a facturilor restante, însă, primăria n-a oferit nici răspuns ofertei, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, consilierii locali au decis, într-o şedinţă de şapte ore a CL Baia Mare, desfăşurată miercuri, majorarea taxei de salubrizare pentru locuitori şi firme de la 7 lei lunar la 14 lei lunar din ianuarie 2022.

Surse din Consiliul Local au declarat, joi, pentru AGERPRES, că situaţia a scăpat de sub control, iar primăria cel mai probabil nu deţine resurse financiare pentru plata facturilor restante către Drusal.

În context, deputatul liberal Călin Bota a solicitat public demisia primarului Cătălin Cherecheş pentru situaţia creată la nivelul municipiului Baia Mare, unde mormane de deşeuri zac neridicate de două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.