Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Municipiului Timişoara vrea să cumpere mijloace de transport public nepoluante în valoare de 308,5 milioane de lei

pressalert.ro
tramvai timisoara

Primăria Municipiului Timişoara vrea să cumpere noi vehicule nepoluante pentru flota de transport în comun în valoare de 308,5 milioane de lei, dacă proiectul va fi aprobat de consilierii locali, în şedinţa de joi.

Municipalitatea ar urma să achiziţioneze 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie şi opt troleibuze cu motor electric.

"Ţinta noastră este ca în următorii ani să înlocuim vechea flotă de transport public cu vehicule nepoluante şi să avem un transport public confortabil, modern şi 100% verde. În această toamnă aşteptăm să ajungă la Timişoara primele autobuze electrice, în urma unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Avem în evaluare achiziţia a 25 de troleibuze noi şi acum depunem documentaţia tehnică pentru încă 55 de mijloace de transport public nepoluante. Doar modernizând transportul public putem să îmbunătăţim circulaţia în Timişoara", a afirmat primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Finanţarea este de 259 milioane de lei din fonduri provenite prin PNRR, la care se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat. Din aceşti bani, 85,4 milioane de lei revin pentru cumpărarea de autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie, iar 23,9 milioane de lei pentru troleibuze.

În primăvară, Primăria Timişoara a depus o cerere de finanţare pentru achiziţia a 25 de troleibuze, care se află în evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.