Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Ploieşti, în cod roşu de insolvenţă

stiripesurse.ro
Cristian Ganea

În ultima şedinţă de consiliu, edilul Ploieştiului Adrian Dobre a cerut Consiliului Local să voteze în favoarea contactării unui împrumut de 50 milioane de euro şi, în regim de urgenţă, pentru redirecţionarea unui milion de lei din fondul municipal de investiţii către cheltuieli curente.

În faţa protestelor furtunoase din şedinţă, primarul a lăsat-o pe directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu să explice amploarea dezastrului bugetar. Aceasta a detaliat sec că primăria nu mai are încasări şi că dacă nu sunt relocaţi urgent bani din investiţii, administrarea oraşului va intra în colaps, ploieştenii putând rămâne fără încălzire, transport public şi servicii de salubritate.

Acuzat de consilieri că împrumutul de 50 de milioane de euro ar îndatora oraşul peste cât poate duce, Adrian Dobre a reproşat iritat majorităţii PSD – ALDE din Consiliu că-i obstrucţionează proiectele. În replică, avocatul George Botez l-a acuzat pe edil de incompetenţă administrativă: “Domnule primar, dacă aţi fi fost manager general la o firma şi aţi fi convocat actionarii companiei de azi pe mâine, să le puneţi în faţă două foi cu care să fie de acord să îndatoreze firma cu 50 de milioane de euro, fără a justifică această solicitare şi fără rapoarte fundamentate, credeţi că v-ar fi dat afară pe loc sau v-ar mai fi ţinut până a două zi? Ce credeţi că ar putea justifica un asemenea gest iresponsabil, domnule primar?”

Cele două propuneri legate de buget  au apărut pe ordinea de zi fără să fi fost anunţate în prealabil, în încercarea de a lua Consiliul Local prin surprindere. În faţa acestui fapt, viceprimarul Cristian Ganea (foto) a cerut reconvocarea şedinţei peste câteva zile. Acesta a afirmat că: “Situaţa penibilă prin care primăria a ajuns în insolvenţă ar fi putut fi evitată dacă s-ar fi mizat pe absorbţia de fonduri europene. Primăria dispunea de oameni care au propus proiecte în acest sens, însă fie au au fost puşi pe linie moartă, fie au fost daţi afară”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.