Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Romei vrea să închidă școlile pentru a vedea care sunt clădirile afectate

cutremur Italia 3

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că va cere ca şcolile din capitala Italiei să rămână închise luni pentru inspecţii în ceea ce priveşte pagubele suferite în cutremurul care a zguduit azi dimineaţă centrul ţării, transmite EFE.

Raggi a mai spus că poliţia şi pompierii încă mai primeau telefoane duminică seara cu privire la pagube înregistrate în zona Romei şi că investigaţiile continuă.

"Administraţia îşi doreşte să închidă mâine şcolile, ca măsură de precauţie, pentru ca inspectorii tehnici şi de securitate să poată merge în control şi să determine dacă seismul a produs pagube şi, în unele cauze, pagube importante", a afirmat Raggi într-o postare pe Facebook.

Traficul la metrou a fost suspendat timp de câteva ore în urma cutremurului de 6,5 pe scara Richter, însă primarul a afirmat că duminică seara liniile erau în totalitate funcţionale.

Cutremurul de 6,5 grade a provocat dărâmarea unor clădiri în centrul Italiei, inclusiv a unor biserici istorice, informează Reuters şi AFP.

La Norcia, un burg pitoresc situat în regiunea Umbria, imagini ale televiziunii italiene au arătat rezidenţi adunaţi într-una dintre pieţe, precum şi mai multe clădiri prăbuşite, între care bazilica Sf Benedict, construită în secolul XIV şi care este pe jumătate distrusă, notează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.