Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Satu Mare redeschide parcurile, instituţiile şi împarte aproape 90.000 de măşti

primarie satu mare

Primăria Satu Mare redeschide începând de vineri parcurile, majoritatea instituţiilor şi împarte în mod gratuit aproape 90.000 de măşti către sătmăreni, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor, joi, într-o conferinţă de presă online.

"Parcurile vor fi deschise, se face curăţenie în aceste momente, vom deschide şi Grădina Romei, însă am luat decizia ca terenurile de joacă deocamdată vor rămâne închise. Va fi cosită iarba, vor fi spălate elementele, dar deocamdată nu se recomandă din partea instituţiilor publice responsabile de sănătatea publică deschiderea celor 49 de terenuri de joacă. Dacă legislaţia va permite, vom deschide şi terasele, agenţii economici vor trebui să aibă în vedere protejarea sănătăţii clienţilor, asta necesită în prim rând o distanţare. Transurbanul revine la 85% din capacitate, pasagerii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie, urcarea şi coborârea se vor face pe uşile doi şi trei pentru protejarea şoferilor. La capăt de linie se va asigura dezinfecţia mijloacelor de transport", a declarat primarul Kereskenyi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

El a precizat că instituţiile publice din subordine care nu au angajaţi în şomaj tehnic se vor redeschide pentru public.

"La intrarea în instituţiile publice unde primim şi cetăţenii vom verifica temperatura angajaţilor şi cetăţenilor, am achiziţionat 10 termometre speciale pentru a măsura temperatura. Măsurile obligatorii le vom respecta şi noi şi cetăţenii, este vorba de purtarea măştilor de protecţie în spaţiile închise unde se desfăşoară această activitate, accesul limitat de persoane. În relaţia cu publicul revenim la program zilnic, de la 10,00 la 12,00 cu primirea cererilor şi de la 12,00 la 14,00 cu eliberarea documentelor", a declarat edilul.

Se vor redeschise Primăria, Serviciul de Stare Civilă şi Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la instituţiile unde angajaţii sunt în şomaj tehnic, fiind vorba despre Teatrul de Nord, Centrul Cultural 'G.M. Zamfirescu' şi Clubul Sportiv Municipal.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

El a precizat că din cele 300.000 de măşti de protecţie confiscate în vama Petea, municipiului Satu Mare i-au revenit 89.500, acestea urmând să fie distribuite prin ONG-uri, asociaţii de pensionari şi biserici către populaţie, iar o parte va rămâne ca rezervă pentru instituţiile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.