Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 1, precizări privind reconstrucţia Halei Matache

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca terenul pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa reconstruiasca Hala Matache nu este concesionat.

'Afirmatia primarului general Sorin Oprescu (...) potrivit careia terenul pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa reconstruiasca Hala Matache ar fi concesionat este un neadevar. Terenul în cauza, parte a Pietei Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate constructii pentru desfasurarea activitatilor comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administratia Pietelor din sectorul 1 în cadrul proiectului de modernizare a Pietei Matache, finantarea lucrarilor fiind asigurata printr-un contract de împrumut pe o durata de 20 de ani încheiat de aceasta institutie cu Banca Comerciala Româna', a spus Chiliman, potrivit unui comunicat al Primariei sectorului 1.

El a mentionat ca, întrucât reconstruirea Halei Matache pe o parte din aceasta suprafata de teren implica demolarea unor constructii noi, acordul Primariei sectorului 1 pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafata de teren în cauza este conditionat de preluarea împrumutului de catre Primaria Municipiului Bucuresti, în conditiile legii.

'De altfel, i-am transmis acest punct de vedere primarului general într-o discutie pe care, din pacate, am purtat-o abia dupa demolarea Halei Matache. Îl reasigur pe primarul general, Sorin Oprescu, ca are tot sprijinul meu si al colegilor mei din administratia sectorului 1 pentru reconstructia Halei Matache (monument istoric), însa numai în limitele legii si fara pagubirea cetatenilor. De asemenea, îmi exprim regretul ca înainte de demolarea acesteia Sorin Oprescu nu a gasit timpul necesar unei dezbateri aplicate cu Primaria sectorului 1 pe subiectul Halei Matache. Am fi gasit astfel mai usor solutia pentru ca acest monument istoric sa fie redat mai repede bucurestenilor', a adaugat Chiliman.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.