Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primaria sector 4, vizata de o ancheta penala

dosare ancheta

Primaria sector 4 ar putea fi vizata de o urmarire penala de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit și pentru abuz în serviciu, în urma plângerii formulate de Asociația Salvați Bucureștiul.

Decizia continuării urmării penale aparține Judecătoriei Sectorului 4 , care a admis, pe 11 august, contestația depusă de Asociația Salvați Bucureștiul la ordonanța de clasare dată în acest dosar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul și al Grupului de Inițiativă pentru Uniunea Salvați Bucureștiul, a declarat că decizia instanței "este importantă pentru că ea confirmă, potrivit legii, că protejarea patrimoniului se referă în special la zonele istorice în ansamblul lor, siturile monument istoric și zonele construite protejate". În opinia sa, "există la nivelul societății opinia eronată că protejarea patrimoniului istoric se reduce la protejarea imobilelor monument istoric".

Asociația Salvați Bucureștiul a formulat plângere penală împotriva arhitectului șef al sectorului 4 și a primarului sectorului 4 pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit și pentru abuz în serviciu, în cazul demolării imobilului din str Regina Maria nr. 13.

Acest imobil era situat într-un sit monument istoric, într-o zonă construită protejată și în zona de protecție a mai multor monumente istorice. Din aceste motive, legea prevedea avizul Ministerului Culturii pentru demolarea clădirii. Primăria Sectorului 4 a emis însă autorizația de demolare fără avizul Ministerului Culturii, fapt ce a determinat Asociația Salvați Bucureștiul să depună o plîngere penală pe numele primarului Cristian Popescu Piedone și pe numele arhitectului de la Primăria sectorului 4.

Cladirea din strada Regina Maria nr. 13 aparținea Mănăstirii Sămurcășești, care dorea ridicarea unei clădiri de 5 etaje, în asociere cu un investitor imobiliar.

--------

Ora estimata: 08:30
Complet: C6 - Penal Camera Preliminara
Tip solutie: admite plângerea
Solutia pe scurt: În baza art.341 alin.6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petenta ASOCIATIA SALVATI BUCURESTIUL în contradictoriu cu intimata PRIMARIA SECTOR 4 BUCURESTI. Desfiinţează ordonanţa nr. 1688/P/2014 din 07.04.2015 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi ordonanţa nr. 431/II-2/2015 din data de 23.06.2015 emisă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în vederea completării urmăririi penale faţă de intimata PRIMARIA SECTOR 4 BUCURESTI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prev. de art. 253 alin.3 C.pen, abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 C.pen., neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 alin.1 C.pen. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 13.08.2015. 
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    13.08.2015

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.